Vad ÄR ljud?

När reagerade du på en ljudmiljö senast?

Ljud kan vara många saker. Tal, musik, oljud eller monotona bakgrundsljud. Undertak används ofta på kontor, industrier, sjukhus, skolor, förskolor, idrottsanläggningar, butiker, banker, hotell m fl för att göra det trevligare att vistas i lokalerna för oss människor.

Miljöer med störande bakgrundsljud påverkar oss mer än vad vi tänker på. Vi blir påverkade negativt, både fysiskt och psykiskt. Trötthet, svårt att koncentrera sig, huvudvärk eller minskad prestation är några av symtomen vi kan uppleva av en dålig ljudmiljö.

Extra utsatta miljöer

Hur minskar vi störande ljud?

Genom att arbeta med både tak och väggar, skulle vi säga. Taket är oftast den största ytan och där sätter vi akustiktak. Vi arbetar också med vertikala ljudabsorbenter, dvs lösningar på väggar med snygg design. Dessa är slagtåliga (passar bra på skolor) och brandtåliga vilket ofta är ett krav.

Att sätta undertak är främst för att skapa en bättre akustikmiljö när det gäller ljudnivå av störande ljud så som tal, musik och olika oljud, men också för en snygg miljö. 
I offentliga miljöer syns ofta akustiktak vars uppgift är att skapa en bra akustik men även väggabsorbenter i form av t ex väggabsorbenter som också skapar en snygg design.
 Industrilokaler behöver ofta bullerbekämpning för att dämpa ljud från maskiner och annat oljud. När en bättre ljudmiljö skapas påverkar det oss positivt, både fysiskt och psykiskt. Vi blir piggare, har lättare för att koncentrera oss och då ökar prestationsförmågan. 

Belysning

Belysning i undertak är en strålande🌟 idé och oftast en snyggare lösning än hängande belysning. 
Vi på Akustikservice i Halmstad hjälper till med montering av alla typer av akustikplattor, ljudasorbenter, väggabsorbenter och akustiktak. 
Vi har mer än 20 års erfarenhet i undertaksbranschen som vi mer än gärna låter våra kunder ta del av.

Fabriksförsäljning

Vill du montera själv kan du kontakta oss. Du kan köpa bärverk, undertak och annat akustikmaterial rakt över disk i vår fabriksförsäljning.

 

Monotona ljud gör oss trötta
Läs mer
Varför somnar vi i bilen? Varför är det avslappnande att åka tåg eller färja? Lika trötta blir vi av monotona ljud eller buller på vår arbetsplats. Alla vinner på att skapa en bra akustik.